Demirkol Boks Spor Kulübü yeni yerinde hizmetinizde...
Fikret Demirkol, Demirkol Boks Spor kulübümüz 2002 yılında Boks faaliyetlerine başlamıştır. İstanbul şubemiz ise 2007 yılında hizmet vermeye başlamıştır.istanbul şubemiz Ataşehir’de Modern ,Geniş,ferah olan salonumuzda boks severlere hizmet vermeye devam etmektedir.
0544 272 77 82
Demirkol Boks Spor kulübümüz 2002 yılında Boks faaliyetlerine başlamıştır. İstanbul şubemiz ise 2007 yılında hizmet vermeye başlamıştır.istanbul şubemiz Ataşehir’de Modern ,Geniş,ferah olan salonumuzda boks severlere hizmet vermeye devam etmektedir.
Demirkol Boks Spor kulübü olarak hedeflerimiz; Her yaş grubundan Kadın ve Erkek bireyin öncelikle sporu ve boksu sevdirmek ve yaşam biçimi haline getirmelerini sağlamak, aynı zamanda, spor yapmayı çağdaş yaşamın bir gereği olarak algılayan, mutlu, kendine güvenen, sağlıklı ve başarılı bireyler olmalarına katkıda bulunmaktır.
Demirkol Boks Spor kulübü olarak değerlerimiz; Kendi alanında uzman eğitmenlerin yönetiminde, ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı, ahlaklı, disiplinli, alçak gönüllü, saygılı, mücadele gücü yüksek, çalışkan sporcular yetiştirmektedir. Bu sporcular ile ülke çapında ve uluslararası her ortamda yüksek performanslar göstererek Türk boksunun hem Avrupa da hem de dünya da tanınır ve başarılı bir spor dalı haline getirilmesine katkıda bulunmaktır.
Demirkol Boks Spor kulübü üyeleri birebir görüşüldükten sonra Demirkol Ailesine kabulleri yapılır. Sizde yaşınız kaç olursa olsun boks öğrenebilirsiniz.İstanbul şubemize katılarak eğitim alan kursiyer sayımız 5242’dir.
Boks eğitimi alacak boks severlere Kulüp tavsiyemiz gideceğiniz salonu iyice araştırın salona gidip ders verecek hocalarla birebir görüşün bu sizin için karar vermede kolaylık sağlayacaktır.
.BOKS AŞKINIZI ERTELEMEYİN..
BOKS TEMEL EĞİTİMİ NASIL OLUR
BOKSTA TEMEL DURUŞ POZİSYONU NASIL OLMALI
GARD TESPİTİ NASIL OLUR:
Boks’ ta öncelikli olarak sporcunun gardı tespit yapılır. Hangi gard duruşunda olması gerektiğini bazı test ve denemeler yapılarak gard belirlenir. örnek; Sağ eli yazı yazıyor ise Düz Gard sol eli ile yazı yazıyor ise Ters Gard pozisyonu almalıdır.Sol kol yukarı Çocuklarda ise gard tespiti şöyle yapılabilir; sağlık topu veya ağır bir nesneyi uzağa fırlatma işlemi uygulanır, uzağa hangi eli ile atabiliyor ise buna göre gard tespiti yapılır.
BOKSTA AYAKLAR : ayaklarımızı omuz hizasına gelecek şekilde açalım ,daha sonra aşağıdaki basamaklamaları egzersizleriyle birlikte takip edelim
^^ bacaklarımız omuz genişliği konumdayken ağırlığımızı önce sol ayağa daha sonra sağ ayağa aktaralım (merdiven çıkyormuş gibi yerimizde hareketi uygulayalım)
bu egzersiz hareketi yapılırken dizlerimiz hafif bükülü olmasına dikkat edelim çalışmaları yeteri kadar yaptıktan sonra
^^ şimdide ileri ve geriye doğru denge egzersizleri yapalım ağırlığımızı önden arkaya arkadan öne doğru aktaralım ,ayak tabanlarından parmak ucuna, parmak ucundan ayak tabanlarına doğru bu egzersizi de yeteri kadar yaptıktan
^^ sonra , omuz genişliğinde açılan bacaklardan (düz gardlar için, sağ kolu güçlü olanlar) sol ayağımızı bir ayak boyu ileri alıyoruz (sol ayak başlangıç noktasının yerine bir adım boyu alındıktan sonra yerine koymuş oluyoruz ) RESİM
^^ bu duruş pozisyonundan bacaklarımıza 45% derecelik bir açı veriyoruz saat yönüne doğru (ters gardlar için saat yönünün tersine) buradaki amaç vücudumuzu hafif yan çevrilmesiyle vuruş tekniklerinin daha net çıkması ve aynı zamanda savunma yapmamızın daha kolay olmasıdır
^^ bu duruş pozisyonunda yine denge egzersizlerine devam ediyoruz
Omuzlarımızdan öne doğru çekme hareketine karşı ayaklarımızın ön kısmı ile yani sol ve sağ ayaklarımızın parmak kısmı ile karşı kuvvet uyguluyoruz
^^ omuzlarımızdan arkaya doğru itme kuvveti uygulandığında ise iki ayağımızın topuk kısmı ile karşı kuvvet uyguluyalım yürüyerek durup aynı egzersizden yine tekrarladıktan sonra
^^ sola ve sağa denge egzersizleri ile devam edelim burada da sol omuzdan sağa doğru kuvvet uygulandığında sağ ayağımızın yanı ile RESİM karşı kuvvet uyguluyoruz
^^ sağ omuzdan sola doğru kuvvet uygulanırken de sol ayak dışı ile karşı kuvvet uygulanır
Bu egzersizler vücut ağırlık merkezi oturtuluncaya kadar devam ettirilmelidir.
Bu eğzersizleri de yürüyüp durduktan sonra öne, arkaya-sola, sağa denge hareketleri çalışılır
duruş belirlenir. Düz gard olanlar için sol ayak önde sabit arka ayak sol ayağın taban hizasına kadar geri geçilir. Soldan, sağdan, önden ve arkadan vücuda güç uygulaması yapılarak ayakta sarsılmadan ve sağlam durması sağlanır.
BOKSTA GÖVDE NASIL OLMALI :
Ayak ve Gövde 45 °açıyla sağa döndürülecek şekilde pozisyon alınır. Duruş pozisyonunda en önemli basamaklardan biri de gövdedir. Gelecek yumruklara karşı vücudun ayakta sağlam durması, savunma yapması ve boksörün rahat yumruk atabilmesi için önemlidir.
BOKSTA YUMRUK TUTUŞU NASIL OLMALI:
Baş parmak işaret parmağın orta boğumuna gelecek şekilde yumruk sıkılır ve baş parmak dışındaki diğer parmakların aynı hizada olması sağlanır.
KOLLAR : Sol kol pozisyonu ;
sol kol45 ° açı ile omuz ve bilek aynı hizaya gelecek şekilde yukarı kaldırılır, yumruk şekli hafif öne büyük ve sol avuç içi sağ tarafa dönük olmadır. Burada omuz ve bileğin aynı hizada olması şu açıdan önemlidir, yumruk aşağıda kalması durumunda surata darbe gelebilir, yumruk yukarı kaldırıldığı zaman rakibi görme alanı azalır.
Sağ kol pozisyonu;
yine sol elimizdeki gibi yumruk pozisyonu alınır bilekler serbest ve avuç içi sol yöne dönük bir şekilde olmalıdır. Sağ yumruk elmacık kemiğinin altına gelecek bir şekilde hafif temas halinde olmalıdır. Buradaki amaç surata gelecek yumrukları önlemektir.Dirsekler ise kaburga ve karaciğer üzerine gelecek bir şekilde vücuda hafif temas halinde olunmalıdır.Buradaki amaç gelecek yumruk darbelerine karşı karın bölgesini korumak ve savunma yapmaktır.
BOKSTA KAFA KONUMU NASIL OLMALI:
Kafa sola ve karşı tarafa doğru döndürülür. Çene sol omuza hafif temas halinde ve karşı tarafa bakacak şekilde duruş pozisyon alınmalıdır. Burada çenenin omuza temas halinde olmasının sebebi rakip tarafından gelecek yumruklara direkt olarak hedef olmamak içindir.
BOKSTA SOL DİREK VURUŞ TEKNİĞİ (anlatım)
Sol direk (düz gardlar için) bir boksörün en çok kullandığı yumruk tipidir genelde atakları engellemek yada atak hazırlayıcı bir ön yumruk konumundadır iyi çalışırsa sol direk çok etkili bir yumruk tipidir. Aşagıdaki aşamaları ve egzersizleri yaparsak sol direk vuruş tekniğini öğrenmiş oluruz.
yetişkinler ve çocuklar için basite indirilmiş aşamalardan oluşmuştur
Boksta Ayak konumu Nasıl olmalı
^normal gard pozisyonunda durulur Antrenör öğrencinin sol kolunu aşağı doğru bırakmasını söyler buradaki amaç ayak temelini vereceğimiz için sol kolun yukarda durup yorulmasını engellemektir burada sol direk öğretilirken ilk hareket ayaktan olacağı için önce ayak temeli ve egzersizleri ile devam edilir.
Burada öğrenciye sol ayağının tabanına basmadan parmak ucundan ayağını çevirmesi söylenilir burada topuğun yönü arkaya doğru iken hareketin devamında topuğun yönü dışa ve yana doğru konuma gelmiştir bu egzersizi yeteri kadar tekrarladıktan sonra, öğrencimizin sol ayağının altına bir kağıt yada bir bez parçası herhangi bir metaryal ile egzersiz geleştirebiliriz öğrenci sol ayağının ucunu yere bastırarak kağıdı çevirir burada amaç yere basılarak çevirme kuvvetinin farkına varma işlemidir.bu ayak çevirme egzersizinde beli serbest bırakıyoruz bel ayağın dönme yönüne doğru dönecektir. aynı hareketi ileri adım atarak yeteri kadar tekrar ettikten sonra omuz baş ve kol pozisyonuna geçilebilir.
Boksta Omuz konumu nasıl olmalı:Sol direk vuruş tekniğinde omuzun önemi çok büyüktür ayağımızdan aldığımız çevirmedeki kuvvetin belden geçerek omuz üzerinden omuz gücüyle vuruşa çevrilmesinde büyük rol oynar omuz egzersizleri yaparken sol kolumuzu dirsek ten bükerek yumruk kısmını çenemizin altına getirecek şekilde omuz seviyesinde kolumuzu tutalım
Ayak pozisyonundaki dönme ile omuzu dirseğimizle birlikte saat dönme yönü ne doğru çevirelim kolumuzu omuz seviyesinden indirmemeye çalışalım
Bu egzersizi yeteri kadar yaptırdıktan sonra kolun konumun geçebiliriz
Boksta Kolun konumu nasıl olmalı
Gard pozisyonundayken sağ kol çenede, sol kolu ileri doğru uzatalım sol kol dirsekten gergin konumda bu egzersizi yaparken ayakla başlayıp (ayağın ucu parmak kısmı ile)
omuzla devam eden dönme hareketine sol kolumuzu da eklemiş oluyoruz sol kol gergin pozisyonda omuz seviyesinde ayakta dönme anı ile birlikte saat yönüne doğru 45 derecelik bir açı ile çevirelim bu egzersizi yeteri kadar yapalım..
bu egzersizin amacı ayağımızdan çevirme ile aldığımız gücü omuz kol ile birlikte karşıya aktarmadır bundan sonraki aşamada artık sol direğin aşamalarını birleştirme kısmına geçiyoruz sol direk vuruşunu yaparken ilk hareket ayaktan başlar ve ardından bel omuz kol ve yumruğumuz gelir yumruğumuzu ileri doğru vuruyoruz yerden adlımız kuvveti vücudumuzu bir iletken olarak kullanarak karşı tarafa doğru aktarıyoruz
Boksta sol direk vuruş egzersizler öncelikle tekniğin tamamen oturması içim olduğumuz yerde sol direk vuruş tekniğini yaptıralım ardından ileri bir adım atarak sol direk vuruşlarını yapalım ardından geriye adım alarak sol direk çalışmaları sola bir adım alarak sol direk vuruş yaptıralım şimdide sağa doğru bir adım alarak sol direk vuruş tekniğini yaptıralım daha sonra teknik çalışmalar egzersizlere iyice pekiştikten sonra Antrenör tarafından lapa ile çalıştırılır aynı yol burada izlenir lapada amaç sol direk vuruş tekniğinin hedefe net vuruş yapılması ve tekniğin net oturmasıdır
Boksta sağ direk vuruş tekniği
sağ direk vuruş düz gardların arkadaki güçlü yumruğu ters garların ise öndeki yumruğudur
sağ direk vuruş tekniğinde ayak konumu ve egzersizleri
sağ direk vuruş tekniği öğretilirken gücün temeli diğer vuruş tekniklerindeki gibi ayaktan olduğu için ilk ayak pozisyonunun öğretilmesi ile başlatılmalıdır
gard pozisyonunda iken sağ ayağımızı topuktan kaldırıp hafif dışa doğru çevirelim sanki ayağımızın altında sigara izmariti ezer gibi düşünelim dönme hareketin yapılırken sağ ayak parmaklarımız yerle temas halinde olmalıdır bu egzersizi şekilden takip edebilirsiniz sağ ayağın konumu oturması için farklı meteryaller kullanılabilir .sağ ayağımızın parmak kısmına kağıt koyup sağ ayak topuğun yere basılarak çevrilmesini yaptıralım ayaktan güç alma egzersizi bittikten sonra omuz konumuna geçelin
Sağ direkte omuz konumu egzersizleri
sağ direk vuruş tekniğini yaparken sağ kolumuzu dirsekten büküp sağ yumruğumuzu çenemizin altına gelecek şekilde tutalım sağ ayağımızın yerden aldığımız dönme ile sağ omuzumuz saat yönüne ters yöne doğru çevirelim bu dönme işlemi yapılırken sol yumruğum çenemizde olmasına dikkat edelim bu egzersizi yeteri kadar tekrarlayalım
Sağ direk vuruş tekniği
artık egzersizlerden sonra sağ direk vuruş tekniğinizin parça parça olan bölümleri birleştirelim gard pozisyonu da sağ yumruğumuzu sıkalım ağzımızın hizasında öne doğru sağ ayağımızdaki dönmeden kuvveti alarak ileri doğru vuralım kolumuz dirseklerden gergin konumda olmasına dikkat edelim bu egzersizi yeteri kadar tekrar edelim sabit sağ direk yani gard pozisyonunda iken yerimizde sabit iken yeteri kadar yaptıktan sonra sağ dirseğimizi ileri-geri-sağa sola adımlama yaparken sağ direk vurma eğezersizini yapalım burada dikkat edeceğimiz en önemli ayrıntı sağ direği vururken çenemizi sağ omuzumuza doğru yaslamamız olmalı
^^ sol ve sağ direk vuruşlar öğrendikten sonra aşağıdaki egzersizleri yapalım
-gardımızı alalım adımla ileri sol-sağ direk vuralım
-gardımızı alalım adımla geri sol-sağ direk vuralım
-gardımızı alalım adımla sala sol-sağ direk vuralım
-gardımızı alalım adımla sağa sol-sağ direk vuralım
Gard pozisyonundayken ileri sol-sol-sağ direk vuralım
Gard pozisyonundayken sol direk ileri-sağ direk geri vuruş yapalım
Bu vuruşları ileri geri sağa sola-kendimiz üretebiliriz
Boksta ip atlama tekniğinin basamaklı öğretimi
Boks ta ip atlama boksörlerin en sevdiği antrenman dirilidir ip .atlama boksöre koordinasyon sürat kazandırmakta bunun yanında bacak kaslarını güçlendirmekte yeni başlayan boksör ve amatör sporcuda profesyonel boksörlerin hepsi ip atlar ip atlama boksörün olmazsa olmaz antrenmanlarıdan birisidir
Boksta İp atlamada ayakların konumu
Önce ipsiz çalışıyoruz buradaki amaç ayaklarımızın koordinasyonu
Ayakalarımız parmak ucunda sıçrayalım sol ayakta 2 kez sekelim hemen sağ ayağımızın parmak ucunda 2 kez sekelim
Sol ayakta bir iki Sağ ayakta bir iki Sol ayağımız da da 2 kez sağ ayağımızda 2 kez sıçrıyoruz vücudumuz dik ama rahat konumda olmasına dikkat edelim
Kolların konumu
Ayaklarımızla sıçramaya devam ederken her ayağımızda 2 kez sıçrıyoruz bu sıçrama ritmik olarak devam ederken ipi sağ elimize alıp yanımızda çevirmeye başlayalım
Her ipi çevirdiğimizde ipin yere temas etmesine dikkat edelim
-şimdi de atlama ipini sağ elden alıp sol elimize verelim ve aynı egzersizi bu kolumuzla da yapalım her ayağımızda 2 kez(bir-ki**bir-ki) ritmiyle beraber sol kolumuzdaki ipi çevirelim sol kolumuz dada her denemede yere temas etmesine dikkat edelim
sol kolda çoğu sporcu ilk denemesinde zorlanabilir bu sizin motivasyonunuzu bozmasın Kollar ve ayaklarla olan çalışmalarımızı birleştirip yapalım
İpi 2 elimize alalım sağ ayakta bir-ki (yani 2 kez ayaklarımızın ucunda) sıçrayalım
Şimdide aynı egzersizi sol ayakla başlayıp bir-iki ritmi ile birlikte yapalım Bu egzersizi yaptıktan sonra sayarak atlamaya başlayalım 3-4-5-6 devam edebilirsiniz ne kadar çok tekrar edilirse ayaklar o kadar güçlenir ve atlama sayınız o kadar çok artar
Haber Kaynağı: Yeni Fetih
Haber Editörü: Ahmet Turak